Konsten att njuta stunden

2013-07-04

Livet består av många små stunder. Sekunder, minuter, timmar och dagar. Nu har det passerat en vecka och månad till. Och du missar allt smått. Missar allt som är gott. Det är en konst att njuta av alla små saker. Saker som bara är.

Det kan vara; Ett glas juice på morgonen. Ett dopp i den lilla insjön.Morgonpromenaden till brevlådan. Tystnaden tillsammans med en kopp kaffe innan barnen vaknar. Ensamma turen på bussen till jobbet. Solens varma strålar mot din nakna hud. Regnets droppar mot ditt hår. Favoritmusiken i dina hörlurar. Doften av regnvåt asfalt. Inbjudan till fika från bästa vännen. Dina egna tankars irrfärder. Det härliga minnet från barndomen. Sorlet från vännernas röster i rummet intill. Ett glas vatten direkt ur kranen när du är törstig. Ett glatt”god morgon” från mannen du möter på trottoaren.

Du har så många små saker i din vardag som är värda att spara i minnet, stanna upp och njuta av. Väck upp dina sinnen. Se, hör, känn, dofta och smaka.Fascineras. Beundra. Bli nyfiken. Världen utanför har så många små saker att njuta av. Risken är att du missar de små sakerna för alla stora saker som står i vägen.
saker som du eller andra gör.

Kom ihåg: Livet är varje dag. Varje dag är ett liv.comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Kenth Åkerman 

Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Adress: Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

TF_MemberRGB.png  Boka_Kenth_Åkerman_Athenas.png (1)

© Kenth Åkerman, 2020