Dags att så... och planera semestern!

2009-04-27

Det är vår och dags att så frön för att skörda till hösten. Våren är en tid för att planera. Våren är en tid för att agera. Våren är en tid att plantera. Planera, agera och plantera nya frön som du vill ska växa till sig och skördas till sommaren, hösten eller senare.

Hur lång är din planeringshorisont? Har du nått till semestern ännu i dina tankar?
(Är du chef borde din planering snarare ligga på nästa vår, i alla fall för den "grova" planeringen. Semestern bör vara klar redan, hösten ligger hyfsat fast... Annars - fy skäms. Du har för kort horisont. Du kan inte leda en verksamhet med en eller några veckors framförhållning. Du sår dina frön för sent helt enkelt.)

Förresten, har du tänkt på att många planerar sina semestrar mer i detalj än vad de planerar sina liv! Andra klagar på att semestern inte blev som de tänkt sig när den är slut. Och frågar du vad de tänkt sig blir svaret ofta: "Jag vet inte..."Så egentligen borde de vara nöjda med precis vad som helst. Har du inga förväntningar eller planer så blir ju allt till belåtenhet. "Nää!" invänder du helt korrekt. OK, men då har du förväntningar eller hur? Så vad vill du ska hända för att du ska vara nöjd?

Så fröna idag. Plantera för framtiden. Nu!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022