Annorlunda mål - det viktiga är inte vad målet är!

2009-02-08

Det pratas mycket om att sätta mål. Du måste ha smarta-mål, målet ska vara tändande, målet ska vara uppnåligt, målet ska vara... Men är det egentligen så viktigt vad målet är, egentligen?

När jag var med som föredragshållare på Kunskapsdagarna i veckan som gick hörde jag kommentarer från några av deltagarna. "Jo, det här med mål och fokus talar alla om i dessa tider...men det är ju inget nytt." Frågan borde kanske istället ställas på annat sätt; Men vad gör du själv åt det? Blir det kanske för avancerat och svårt om det dessutom ska vara specfikt, mätbart, angeläget, realistiskt, tidssatt, möjligt att mäta, laddande och tändande och som jag själv ofta understryker -annorlunda.

Är det inte viktigare att du överhuvudtaget sätter upp ett mål på något som du vill uppnå, utan krav på form och innehållet. Ialla fall en bra början för den som är ovan.

Det är inte vad målet är som är det viktiga, det är vad målet gör för dig och med dig. Att bara sätta mål gör troligen att du medvetet eller omedvetet går mer i rätt riktning. Och ser möjligheterna tydligare på vägen. Vad tror du själv?comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022