Framgång i nedgång?

2009-02-01

Vad är viktigt i ditt liv? Och hur påverkar det som händer i omvärlden dig, egentligen? Det är lätt att "falla in" i domedagskören. "2009 är ett förlorat år..." sa en av de stora bankernas chefekonomer bara några dagar in på året. Hur kan hon veta? Eller vet hon något som jag inte vet om framtiden.

Här kommer fem delar som kan hjälpa dig till mer framgång. Även i nedgång.

Att ta hand om dina:
Tankar - Vad lägger du fokus på? Och om det du ser, hör och känner inte betyder det du tror: vad skulle det då kunna betyda? Världen är som du tror den är, du skapar själv betydelsen.

Energi - Vad ger dig energi? Och inte minst vad tar energi? Välj och välj bort. Och det bästa är att det som grundläggande ger människan energi är gratis; syre, vatten, sömn och rörelse. Sedan behövs också mat. Men kanske i nämnd ordning?

Tid - Var lägger du din tid? Tid har vi alla lika mycket av, 8760 timmar per år. Prioritera din tid. Vad är verkligen viktigt , just nu och vad är bara bråttom?
Gör en lista. Sätt A,B eller C framför varje aktivitet.
A - det händer dåliga saker om du inte gör det.
B - det händer bra saker om du gör det och slutligen
C - det skulle vara trevligt om det hände...
Redan nu ser du säkert vad som är viktigt för dig - just nu!

MotivationVarför gör du som du gör? Vad driver dig? Är det av egen fri vilja eller av tvång (från "insidan") eller från någon annan? Försök att sitta still i 2 timmar om motivationen har trutit. Gör ingenting, ingenting. Och snart...

MålNu är nu och inte sen. Du kan inte göra så mycket åt det som hänt. Men framtiden ligger helt orörd för dig att påverka. Ta lärdom av gårdagen och sätt mål för morgondagen. Vart vill du,egentligen? Dröm och fantisera, sätt sedan mål och agera. Gör något.

Det är bara du som kan påverka din framtid. Och det är bara du som upplever både nuet och framtiden. Ta vara på den kraften du har. DU har ett val att ta ägarskap över dina tankar, din energi, din tid och dina mål. Motivet bakom, varför, vet bara du. Ta hand om kraften för mer inflytande i ditt liv.

Rätta tiden är här.
Tid för förändring. Tid för att välja bort och rensa ut. Tid för utmaning. Tid för att lära. Tid för att finna meningen i livet. Framgång är en resa, inte en destination. comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022