Tänk om det bästa redan är inkluderat i resan?

2009-05-19

Denna historia utspelar sig på den tiden många vill emigrera till det "förlovade landet" på andra sidan Atlanten. Det tog tre veckors båtresa att ta sig till Amerika, inte 6-7 timmar som idag. Och det kostade förhållandevis mycket pengar. För mannen som skulle resa var det en förmögenhet. Han hade sparat länge och jobbat hårt för att äntligen kunna förverkliga sina drömmar, att nå sitt mål.

Alla sparade pengar hade han lagt på att köpa biljett till resan så han hade inga pengar kvar till mat. Det enda han hade råd med var snacks och ost. Väl ombord gick alla de andra passagerarna till den fina matsalen och åt en gourmetmåltid. Samtidigt gick mannen till en avsides plats och knaprade på sina snacks och ost. Detta pågick dag efter dag och mannen kunde känna de härliga dofterna från matsalen. Han hörde också de andra passagerarna prata om hur god maten var, hur gott det smakade. Och såg hur bra de mådde.

När resan började närma sig sitt slut kom en av medpassagerarna fram till mannen, ursäktade sig och frågade:"Jag har noterat att du varje gång det är dags att äta går till din hörna och äter snacks och ost. Varför kommer du inte in i matsalen och äter med oss?"

Mannen blev generad och svarade: "För att säga sanningen så hade jag bara tillräckligt med pengar att köpa biljetten, så det blev inga pengar över att lägga på luncher och middagar i den fina matsalen..."

Medpassageraren som frågat höjde förvånat på ögonbrynen och skakade på huvudet: "Sir, är du inte medveten om att måltiderna ingår i biljettpriset. Alla måltider är redan betalda för!"

---

 Vi är alla på väg på en resa, men vet kanske inte vad som redan är förbetalt i biljetten...

Kanske är det så i ditt liv också?

Du missar väl inte att prenumera på Veckans Coachtips? 

 comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022