Surfa på framgången

2009-09-21

När det går bra ska du inte sluta. När allt fungerar, när du är inne i "flytet" går det mesta din väg. När du nått ditt ideala prestationstillstånd blir "allt" möjligt. Ett mentalt tillstånd utan barriärer eller hinder. En "vinnande" känsla. En framgång föder ny framgång.

Uneståhl och Sohlin visade i en undersökning från 1979 attpositiv framgång ökar sannolikheten till att fortsätta göra bra prestationer. Man gick igenom alla de 152 matcher som spelats i fotbollsallsvenska under samma år (1979) och kom bl a fram till att det var 55 gånger större sannolikhet före ett nytt mål (av något av lagen) inom 5 minuter efter ett mål. Ett mål förändrar båda lagens tillstånd och ger reaktioner i målprogrammering vilket i sin tur påverkar prestationen.

Hur kan du använda denna vetskap i din vardag?
Är du säljare? Har du nått ditt mål och exempelvis bokat tre möten och tänkte gå hem för dagen. Stanna och ring några samtal till. Stor sannolikhet till ytterligare bokade möten.

Känner du att sakerna på "att göra" -listan bara försvinner och du kan vara nöjd? Fortsätt och surfa på vågen och gör några saker till. Varför inte ta en liten "surdeg" om de finns...

Arbetar du i montern på mässan och känner att du är oemotståndlig och attraherar många nya kontakter. Bryt inte för lunch när du är "på topp". Ta några kontakter till.

Skapa ditt ideala prestationstillstånd
Man brukar ju säga att man ska sluta när man är på topp, vilket i sig är en god tanke därför att du då laddar in framgången i ditt mentala medvetande. Vill du hjälpa dig själv ännu mer så "brassa på" ordentligt med känslorna för att verkligen "sätta tillståndet i kroppen" och skapa kraftfulla minnesspår. Men du kan också välja att surfa på framgångsvågen, du har 55 gånger större sannolikhet att uppnå samma resultat ytterligare en gång. Vad väntar du på?

Det är en ny vecka. Vad skulle hända om du startade veckan med att göra saker som får dig att komma in i ditt ideala prestationstillstånd. Vad skulle då bli möjligt?

  • Vad krävs av dig?
  • Vad behöver du göra?
  • På vilket sätt kan du ladda mentalt redan innan?


Hitta flytet - läs tidigare inläggcomments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022