Toppa laget - hur då?

2010-04-07

Jag sitter och gör slutkorrektur på den kommande boken "Konsten att få andra att prestera" (beräknas utkomma maj 2010) och funderar på hur du toppar ditt lag...

Är du chef och funderar på hur du kan få ut bättre prestationer av dina medarbetare? Hur skulle du kunna "toppa" laget för att spela bättre och vinna fler matcher?

Att toppa ditt lag som man gör i idrottsvärlden är inte alltid möjligt i näringslivet och framförallt inte med kort varsel. Du har de medarbetare du har och måste göra det bästa av laguppställningen. Jag tror inte heller på att flytta runt människor som om det var utbytbara pjäser på spelplanen.

Ditt coachande förhållningssätt bör istället utgå från att personen kan prestera bättre, du har inte bara hittat sättet att locka fram resurserna. Kanske beror det inte bara på medarbetarens bristande kompetens, illvilja, oförmåga eller vad du nu skulle vilja skylla de dåliga resultaten på.

Det kanske också handlar om dig som coach och ledare?

Jag ser ofta bristande uthållighet från ledningar ute i företag som jag arbetar med och organisationsförändringarna är snabba och många. Istället kanske du ska låta människorna få bli varma i kläderna. Ett lag behöver träna tillsammans och känna förtroende för varandra och för sin ledare. Först därefter kan man prestera med bästa förmåga.  

Fundera på: 

  • Hur lång tid är du villig att ge ditt lag?
  • Hur gör du för att toppa laget?


comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022