Håll isär person och prestation

2010-08-10

Vi skriver augusti i almanackan. De flesta har börja jobba efter ledighet. Nu är det det dags att visa vad vi går för - du ska ju vara utvilad, eller hur?

Men även på semestern vill vi människor "prestera", göra saker eller "bocka av på listan". Men utan återhämtning får du ingen riktigt bra prestation. Sedan är nog inte allt värt att göras, eller hur? Vissa saker kan vänta, andra inte.

Ögonblicket, mötet, lekstunden, pratstunden, ingivelsen, infallet, skrattet, idén... ja, allt det spontana som är livet kanske ska gå före.

Men nu är semestern slut och nu ska det PRESTERAS.

Kom då ihåg att person och prestation är två olika saker. Om du misslyckas betyder det inte att du är misslyckad. Bara att du inte nådde ändå fram med det du skulle göra. Målet var för högt satt eller du var kanske för optimistisk med vad du skulle hinna med.

Nivån på prestationen sätter du själv: Vad du vill åstadkomma och när ska det vara klart. Det viktigast är kanske inte att alltid vinna, inte ens att överträffa dig själv. Ibland kanske "att göra ingenting" är den absolut bästa prestationen. I alla fall för den som alltid hela tiden måste göra något, hela tiden måste prestera. Frågan är för vem och varför?comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022