Börja med slutet - visualisera

2010-03-12

Vill du ständigt kunna prestera på topp? Vill du kunna bli 20% bättre redan innan? För att ordentligt kunna jobba med sin självbild och självkänsla är visualisering en teknik att lära sig. Skapa målbilder, börja visualisera.

Du kan inte göra en omstart, men du kan 
alltid börja om och skapa ett nytt slut. 


Och tänk om du började redan nu med slutet i siktet. Se, hör och känn det du vill ska hända, redan innan det hänt. Och om du också vet att hjärnan inte kan göra skillnad på fantasi och verklighet, vad blir då möjligt?

Visualisera framtiden, men använd dig också av de goda stunder som du redan haft. Människor som ständigt presterar på topp har tränat sin visualiseringsförmåga. Att se sig själv utföra säljmötet, internmötet, träningspassen, tävlingen, examensprovet eller föredraget redan innan det hänt. Med rätt resurser och laddning når du rätt tillstånd. Drömmen, fantasin skapar precis som upplevda saker minnesspår i hjärnan. Så varför inte fantisera dina drömmar ofta. 

•    du har förmågan att visualisera – träna den!
•    Visualisera det du vill ska hända – inget annat!
•    vi skapar alltid inre bilder, skapa bilder som hjälper dig
•    visualisering och mentala föreställningsbilder är viktiga för vår hälsa
•    en slagkraftig vision gör att du kanske blir 20-25% bättre direkt.

Träning
Välj en ”utmaning” du har framför dig. Använd gärna ankare för att sätta dig i ett bra tillstånd. Gör stora bilder, sätt färg, lägg till röster och känselintryck. Brassa på med känslorna – när du redan är där du vill vara. Dubbla! Det är bara en fantasi. Och du vet att allting händer två gånger, en gång i fantasin och en gång i verkligheten. Nu har du redan varit där och du kan ta dig dit igen. Träna detta några gånger inför en prestation och se din förmåga förbättras för varje gång.


Vill du ha 10 TIPS häften i fickformat?
Mental träning, målsättning, coacha dig själv, prioriera din tid, medveten kommunikation... - Köp häftet!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022