April 2012


Äventyr

MÅNDAGSPEPP: 10 minuter som gör skillnad

2012-04-23

Våren är här. Måndag igen. Äntligen! Mycket pockar på vår uppmärksamhet. Trädgård som ska iordningsställas, däck som ska bytas, garderober som ska röjas, kroppar som ska trimmas, lägg till det vanliga; tvätta, städa, diska efter kalaset med mera… Här kan du lyssna på morgonens inslag i P4 Morgon.


Äventyr

Hur hantera "besserwissrar"?

2012-04-19

Hur håller du rätt kurs? Hur får du alla medverkande att dra åt samma håll?


Äventyr

Måndagspepp: Sätt stopp för gnällkulturen

2012-04-16

Det är underbart kul att starta måndag morgon hos gänget i P4 Morgon. Idag i en solig studio 41 i Kanalhuset i Göteborg var Cicci och Anna-Karin programledare. Anna-Karin hade ryckt in istället för Harald. Stoppa gnället på jobbet var temat... Lyssna här!


Äventyr

Varaktigt förändring, hur då?

2012-04-13

"Hur du tänker är av större betydelse än du anar. Ältar du negativa föreställningar med tankar om alltings omöjlighet får du det resultatet. Gör tvärtom!"


Äventyr

Morgonpepp 6: Vem är du och vill vill du vara?

2012-04-12

Då har vi kommit fram till veckans sista "Morgonpepp". Du som följer bloggen vet att jag var med på Livsstilsresan i Turkiet förra veckan och bl a höll i en kortare pepp varje morgon kl 8. De senaste dagarna har du haft chansen att få ta del av dessa. Och nu har vi kommit till dag 6.


Äventyr

Dömd på förhand...?

2012-04-12

Det är inte alltid lätt att göra rätt. Inte lätt att alltid säga det rätta. Du är alltid påpassad. Du blir alltid bedömd. Kanske till och med på förhand dömd. Vad pratar jag om? Jo dig själv som föredöme. Jag pratar hellre om förebild dock, för vem vill döma någon före (före-döme)?


Äventyr

Morgonpepp 5: Hur når du toppen?

2012-04-11

Femte dagen på Livsstilsresan. Det står bergsvandring på programmet. Hela gänget (nästan) är med för att vandra 5 eller 10 km. Tillsammans med oss är även SpringTime Travel där några ska springa. Längsta rundan är 15 km. De flesta från "oss" satsar på 10 km i vacker och varierande terräng...


Äventyr

Morgonpepp 4: Lev ett vaket liv. 10 minuters regler

2012-04-09

Skulle du vilja ha 2,5 dygn ytterligare per år, bara för dig själv? Säkert är svaret "Ja!"... Att inse vikten av tid gör vi kanske inte förrän vi står toanödiga framför en låst dörr. Då är även 4 sekunder lång tid... ;-)


Äventyr

Morgonpepp 3: Lär dig ankra tillstånd

2012-04-08

Dag 3 på Livsstilsresan. Mycket träning har det blivit. Härligt! Inte minst "morgonjogg" som jag ansvarat för att genomföra kl 7, före varje dags Morgonpepp. Idag kändes det tungt i benen på morgonen, men "the show must go on"... Och så är det ofta i verkliga livet också. Du behöver gå till jobbet, behöver göra det som ska göras även om du just där och då inte orkar. Hur sätter du dig i bästa tillstånd för att prestera?


Äventyr

Morgonpepp 2: Tänd men inte spänd

2012-04-07

Tennisspelaren Robin Söderling har sagt vid en intervju något i stil med: "... för mig handlar det om att vara tänd. Mentalt laddad för att kunna spela på topp. För mycket då kan det brista, för lite då kommer jag inte igång..."


Äldre »

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022