Premiär: Måndagspepp i P4 Morgon

2012-03-20

Igår hade jag premiär som "måndagspeppare" i P4 Morgon med Cicci Hallström och Harald Treutiger. Riktigt kul!

Hur gör du när du gör det som bäst? Du har receptet!

Lyssnade på Miffo-radio igår i P4 om personligheter… visar än en gång på att vi ser på saker och ting, och på varandra så olika. Blir alltmer fascinerad med åren. Mycket intressant…

Personlighet är en sak, beteende en annan. Men vi dömer ofta personen efter dennes beteende. Känner du igen dig att någon gång ha sagt: ”Hon eller han ”är” sådan!” Och efter 2 år, ”Hen var ju ganska trevlig, trots allt…!”

Vi är alla olika personligheter. Är de vi är. Är unika. Och är olika. Jag brukar säga att vi är vinnare redan från början, de andra blev en blöt fläck på lakanet… Vi har olika kunskaper, kompetenser och färdigheter. Sedan GÖR vi på olika sätt. Det är här vi har MÖJLIGHETERNA.

Läste en intervju med skådespelerskan Kate Winslet om senaste filmen Carnage. Hon berättade där att regissören Roman Polanski sa till skådespelarna: ”Pröva på ert sätt” Innan han efter en paus la till: ”Mitt sätt kommer bli bättre, men pröva!” Har du själv försökt att ändra på någon annan? 

De finns de som klagar på omständigheterna, vilken otur och vilken skit de får i sina liv. Funderar kanske mindre på vad de sått för frön tidigare. Majs ger majs helt enkelt. 
du? Och vad gör du med det du får? Majsfröna kan bli både popcorn, majstortilla till tacosen eller majsvälling till barnen. Det bästa är förstås att du bestämt dig redan från början. Bli REGISSÖR Livet går upp och ned. Livet och jobbet är som årstiderna. Det växlar. Vi vet att efter ett riktigt skyfall klarnar det upp och solen visar sig. Vi vet att efter vintern kommer våren.  Hav förtröstan. ALLT är övergående. Det hela handlar om vad du GÖR med det du får. 

Du besöker dalen ibland, men behöver inte bygga ditt hus där. Kraxande kråkor flyger över ditt huvud ibland, men du behöver inte tillåta dom att sätta bo där. Låt inte andras känslor och taskiga humör smitta dig. Var inte som ett lackmuspapper för känslor. Du bestämmer! …

Skillnaden som gör skillnad är vad du gör med det du har och det du får.

  • Vad gör du när du mår riktigt bra?
  • Vad gör du när du gör det som bäst?
  • Men framförallt, HUR gör du då?

Ingen lär ta ansvar för dig. Ingen annan lever ditt liv. Vakna upp. Bli medveten. Du har både ingredienserna och recepten för flyt och framgång. Vad kommer du göra annorlunda denna veckan? Det handlar om 1% annorlunda, spelar ingen roll imorgon, men om 100 dagar…

Ger du inget, får du inget. Gör du inget, händer inget!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022