Relax nothing is under control

2015-11-14

Hemska saker händer i världen, ingen kan undgå att det kanske känns extra mycket just nu. Sorgligt. Ledsamt. Fruktansvärt. Ja, orden räcker inte till för att beskriva känslan. Då är det extra viktigt att komma ihåg allt gott du själv har omkring dig.

Det enda du kan påverka är dina egna tankar. Så är det.

Det är i tanken det börjar. Och känslorna kommer. Tänker på världen och allt som händer just i denna stund. Flyktingströmmar, terrordåd, politikers uttalanden... Det är mycket som upprör. 

Sorgligt. Ledsamt. Fruktansvärt. Ja, orden räcker inte till för att beskriva känslan.

Relax, nothing is under control. 

Då är det extra viktigt att komma ihåg allt gott du själv har omkring dig. Börja din dag med dig själv i tysnad och tacksamhet. Ge kärlek till dagens första stund, stilla dina tankar och "ladda" dig själv. Innan du släpper in allt som händer på utsidan, nyheter om världens tillstånd eller bara dagens väder. 

Det gäller att fylla våra tankar och vår själ med ljus. Det är bara ljuset som kan skingra mörkret. Du kan ha många lamputtag, men om du inte skruvar i någon lampa får du ändå inget ljus. Börja din dag i kärlek.

Du kommer se på verkligheten med andra glasögon och både må bättre och kunna ta dig an nyheterna, dagen och livet på ett annat sätt. 

"Varje situation är en inbjudan eller en utmaning" hörde jag Marianne Wiliamson säga igår på det tredagars event som jag nu deltar på i Köpenhamn. Hur vi tar oss an det som händer, hur du reagerar och agerar kan vara av rädsla eller av kärlek. När blir resultatet det bästa tror du? 

Fly eller frysa till is, fajtas eller fjanta.

Det är frågan. Men högst naturliga reaktioner. Vad blir din?

Mina tankar och min kärlek går just nu till Paris och dess invånare, alla på flykt, alla jag kommer möta under dagen och till mina kära där hemma. 

Dags att göra våra röster hörda. Agera. Inte bara med klagan. Inte bara med aggression. Inte bara med ironi. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. 

"Don´t worry if you´re not in a majority, majority have never changed the world"
Marianne Wiliamsoncomments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022