Människan har inte förändrats så mycket…eller?

2015-09-11

Hur lever vi våra liv idag? Vad gör vi med våra dagar? Drömmen om att ha fickorna fulla med pengar närhelst du stoppar ned handen, den finns nog hos alla....

Vi behöver alla äta, sova, älska. Vad vi äter har förändrats. Hur vi sover har förändrats. Men vem och vad vi älskar har inte förändrats så mycket.

Visst i sak är det förändringar, men företeelserna är nog desamma oavsett när vi gör ett nedslag i historien. Teknikutvecklingen går fort. Tillgängligheten ökar. Tempot är ibland rasande fort. Det du förväntar dig imorgon ska ske redan idag, kanske helst igår. 

När jag var liten spelade vi kula, idag spelar man FIFA. När jag var liten samlade man frimärken eller gem,  idag är det fotbollströjor eller likes på Facebook och Instagram. När jag var liten klagade jag på att jag inte hade något att göra, idag är jag glad när jag får en stund för mig själv i min ensamhet. Men även retro kan vara det nya. Att samla smurfar, vinylskivor och släppa en ny film om ”Pojken med guldbyxorna”.

Drömmen om att ha fickorna fulla med pengar närhelst du stoppar ned handen, den finns nog hos alla.

Men … att ha något vettigt att göra, något att se fram emot och något eller någon att älska är nog det som alla människor i grunden vill och behöver. Behoven är desamma, motiven har kanske ändrats. Förr ville man imponera på sin granne eller klasskompis, idag handlar det om att visa hela världen vem man är.

Vad är egentligen livet? 

På ett av förra veckans seminarier uttryckte en av deltagarna det mycket klokt: 

"Livet är att skapa minnen för mig själv och andra."

Punkt.

Ja, det kanske är så det är...

 

(Bilden är från när jag var liten, 5 år gammal 1970, och klädde ut mig till påskkärring...)comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022