Lätta lösningar är inte alltid lätt (boktips #7/2018)

2018-02-27

En bok som jag gärna återkommer till och funderar på att skaffa till "bokhyllan", men så är jag en fackboksnörd också! Är du det minsta intresserad av relationer och kommunikation med andra, läs eller lyssna till Elaine Eksvärds bok "Vi måste prata" Betyg 4/5.

Jag har nu lyssnat till "Vi måste prata - lätta lösningar på svåra samtal" av retorikproffset Elaine Eksvärd (Bonnier Audio, 2017). 

En intressant bok om vardagens olika kommunikationsutmaningar, från att göra slut till att hålla tal. Bra driv i texten och många bra, talande (!) exempel. Elaine har en förmåga att spinna en vacker matta med ord, underbara beskrivningar och metaforer. Något som gör ämnet, som många redan skrivit om, fortsatt intressant. 

 

Skärmavbild 2018-02-27 kl. 10.50.58.png

 

Även en föreläsare och "konsulträv" som undertecknad fick en stor behållning av boken tips och anekdoter kring kommunikationens svåra konst. Den är kryddad med enkel bakgrundsforskning och faktaunderlag tas från en egen gjord undersökning (Novus) kring svenskarna utmaningar inom kommunikationsområdet. 

Boken är inläst med stor inlevelse av Elaine själv vilket gör den än mer trovärdig anser jag. Nästan 8 timmar går fort i hennes sällskap (7 tim 55 min). 

Rekommendation:
är du det minsta intresserad av relationer och kommunikation med andra, läs eller lyssna! En bok som jag gärna återkommer till och funderar på att skaffa till "bokhyllan", men så är jag en fackboksnörd också!

Betyg: 4/5comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022