Bli mer upplyst - att sluta lära och utvecklas är ett sämre alternativ

2018-01-07

"När jag läser känner jag mig smartare, men ändå dum som fortsätter att tro på propaganda och det som ofta hävdas som det rätta, vårt västerländska och europeiska perspektiv. Och att "vi" alltid vet bäst, har de bästa lösningarna och ska lära andra att göra rätt." Jag här läst Hans Roslings memoarer, "Hur jag lärde mig att förstå världen". Köp den! Läs den! Betyg: 5/5.

BOKTIPS 1/2018:

Hur jag lärde mig att förstå världen, Hans Rosling och Fanny Härgestam (Natur & Kultur, 2017)

 
Hans Rosling, mannen som fascinerade och trollband en hel värld med sina pedagogiska och humorfyllda föreläsningar och filmer kring allvarliga ämnen. Hans gick bort alldeles för tidigt, hans gärning behövs att ge sanningar, perspektiv oh framtidstro.


Hans_Rosling_Memoarer.jpg
 
Jag har startat året med att läsa hans memoarer, "Hur jag lärde mig att förstå världen". När jag läser känner jag mig smartare, men ändå dum som fortsätter att tro på propaganda och det som ofta hävdas som det rätta, vårt västerländska och europeiska perspektiv. Och att "vi" alltid vet bäst, har de bästa lösningarna och ska lära andra att göra rätt.
 
Boken är lika inspirerande som lärande när du följer med Hans och hans fru från hjälparbete i Mocambique på slutet av 70-talet till det stora Ebola-utbrottet 2014. Bra driv i texten, en bladvändare som man längtar till att få läsa. Jag blir än mer nyfiken på världen, samtidigt som jag blir nyfiken på att lära mer. Inte konstigt att boken blev förra årets bäst säljande fackbok. För hela topplistan från 2017, kolla in på Boktugg.se
Skärmavbild 2018-01-07 kl. 16.48.31.png
 
Den kom ut i november, bäst säljande i julhandeln och har sålts i över 100 000 ex!Imponerande och så väl värt! Köp den, läs den! Boken har sålt på hans namn, men kommer nu att fortsätta spridas på dess härliga innehåll, varsamt bearbetat av Fanny Härgestam. Väntar redan på "Factfulness" som utkommer under året.
 
Jag älskar att läsa och främst blir det facklitteratur. Har satt som mål att läsa 40 böcker under 2018. Hoppas att kunna dela med mig av mina tankar och reflektioner. 

Hur kommer du utveckla dig under 2018? 
Att sluta lära och utvecklas finns inte som alternativ för mig. Sedan om jag blir smartare och klokare, det får andra bedöma. Det är dock en härlig tillfredställelse att ta del av andra kloka tänkare; professorer eller "vanliga" människors kunskap och erfarenheter. 


comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022