Time to Breakthrough - tid för genombrott

Välkommen till min blogg!

Jag tror stenhårt på att du kan mer än du själv tror, det gäller bara hitta kraften och de dagliga vanorna som leder dig framåt. Att finna det meningsfulla. Att ta det lilla steget. Utan att bli för pretentiös eller fanatiskt kring att sätta mål, ha för svulstiga drömmar eller alltför för stora visioner. Utan att behöva vända upp och ned på allt du tror på eller allt bra du gör idag. Förändring kan göras i stora steg, javisst, men för det flesta är det de små stegen som blir hållbara över tid. Gör du inget, händer inget.

Under 2018 kommer jag att producera korta filmer på temat Time to Breakthrough. Daily Actions. Winning Habits. Tankar, idéer och inspiration för att få dig att vara bäst när det gäller. Verktyg och reflektioner för att du ska undvika de små och stora fallgroparna i vardagens ekorrhjul. Oavsett vilken roll du har eller vilket skede av livet du är i. 

I bloggen hittar du mina tankar kring ledarskap, personlig utveckling, affärer, mål, mening och motivation. Samt inte minst vad som gör livet värt att leva för. Verktyg och tankespån. Idéer och perspektiv. Häng med!

Gör det rätta - nu!
Kenth Åkerman

Följ mig även på Facebook!

Prenumerera på "Veckans Coachtips" - små idéer för förändring och framgång. 


Äventyr

Det du står får påverkar vad du går för (boktips #6/2018)

2018-02-11

”Boken är en bok som huvudsakligen grundar sig i det personliga ledarskapet, ansvarstagande och vad du står för. Riktar sig till ”nybörjaren” eller till dig som vill återupptäcka din kärna.” 
Betyg 3,5 av 5.


Äventyr

Ett måste för ökad förståelse om människan (boktips 5/2018)

2018-02-10

”Sapiens : en kort historik över mänskligheten en bok som alla borde ta till sig. Boken ger perspektiv på vår existens, samt människans storhet i det lilla. Samtidigt som du får förståelse för tillkortakommande och den mänskliga grymheten genom historien. Vi är idag världens oomstridda härskare, med makten att både skapa och utplåna liv. Hur har vi axlat det ansvaret och vad komma skall?” Rekommendation läs, eller kanske hellre lyssna till Sapiens. Betyg: 4,5 av 5


Äventyr

Släpp retoriken - ger enkla råd och tips (boktips 4/2018)

2018-02-01

"Annorlunda bok om talandets konst. Inte så uppstyltad, utan lättläst och tillgänglig för alla som vill få mer mod att ställa sig framför gruppen, hålla tal eller föredrag. Författaren slår fast att du inte behöver vara retorisk expert för att vara en briljant talare." Boken Släpp retoriken - fokusera på publiken får betyg 4 av 5.


Hur får du framgång när du coachar?

2018-01-31

Letar i gömmorna och finner dessa elva förhållningssätt som jag skrivit ned för att hjälpa dig när du coachar. En attityd till dig själv och den du coachar som gör att du når fram med mer framgång. Vill du ha texten som PDF-fil och dela vidare - länk i texten.


Fördel ADHD - ger förståelse för alla (boktips 3/2018)

2018-01-29

”Boken ökar förståelsen för människan komplexitet och att alla behövs. Med en enkelhet, pedagogiska liknelser och flyt i språk är detta en bok alla borde läsa. ” Rekommendation: Läs eller lyssna på den. Betyg: 5/5


Äventyr

Teknik, styrka och pannben (boktips 2/2018)

2018-01-14

"Boken ger pepp för främst skidåkare. Mindre intressant för oss andra, även om jag ändå fick lite sug till att träna. Mycket teknik, vallning och pryltips i listor." Jag har lyssnat till Charlotte Kallas bok "Teknik, styrka och pannben". Lyssning 2 tim 45 min under en bilresa är den värd. Betyg: 3/5


Bli mer upplyst - att sluta lära och utvecklas är ett sämre alternativ (boktips 1/2018)

2018-01-07

"När jag läser känner jag mig smartare, men ändå dum som fortsätter att tro på propaganda och det som ofta hävdas som det rätta, vårt västerländska och europeiska perspektiv. Och att "vi" alltid vet bäst, har de bästa lösningarna och ska lära andra att göra rätt." Jag här läst Hans Roslings memoarer, "Hur jag lärde mig att förstå världen". Köp den! Läs den! Betyg: 5/5.


Äventyr

Time to Breakthrough - tid för genombrott

2018-01-02

Under året kommer jag att producera korta filmer på temat Time to Breakthrough. Daily Actions. Winning Habits. Tankar, idéer och inspiration för att få dig att vara bäst när det gäller. Verktyg och reflektioner för att du ska undvika de små och stora fallgroparna i vardagens ekorrhjul. Oavsett vilken roll du har eller vilket skede av livet du är i. De första filmerna kommer under vecka 2. Häng med!


Äventyr

Hur du gör veckan minnesvärd

2017-11-28

Lägg ifrån dig mobilen och gå nya vägar till och från jobbet. Så enkelt kan det vara att skapa en minnesvärd dag. Se, hör, dofta och smaka. Gör dagen minnesvärd!


Äventyr

9 minuter om ledarskap med Kenth Åkerman

2017-09-18

Vi behöver fler förebilder och fler ledare som vill leda. Vad motiveras du av, hur motiverar du andra? Hur ser din ledarskapsram ut? Vilka är byggstenarna i ett gott ledarskap? Du får 9 minuters inspiration kring ledarskap av ledarskapsexperten, föreläsaren och författaren Kenth Åkerman. Och ett och annat verktyg.


Äldre »

 "Att ändra tar inte tid. Att skapa vanan tar tid."

Kenth Åkerman 

Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Adress: Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

TF_MemberRGB.pngCertifierad Puzzel DISC

Boka_Kenth_Åkerman_Athenas.png (1)

© Kenth Åkerman, 2018