”Jag blir inspirerad av det du gör!”

Flera jag pratat med blir inspirerade och funderar själva på att prova något annat när dem hör vad jag gör. Men det stannar vid en tanke…

I sommar har jag arbetat som kallskänk/assistant chef på Götakanal. Flera jag pratat med blir inspirerade och funderar själva på att prova något annat när dem hör vad jag gör. Men det stannar vid en tanke… Ofta går det att ta ledigt för nya erfarenheter för att testa annat, lära nytt och bli bättre i den roll du har idag.


Varför har jag då gjort detta? Här är fem anledningar:

1. När möjlighet kom sa jag: Ja! Utan att riktigt veta vad jag tagit mig an. När gjorde du något nytt senast? Jag gjorde det för utmaningen.

➡️ Så säg JA oftare.

2. Jag gjorde det gör för jag älskar besöksnäringen och att ge service.

➡️ Så gör det du älskar oftare.

3. Laga mat är en av mina passioner. Jag gjorde det för att få möjligheten att lära mig ännu mer och utvecklas. Och tack snälla, vad jag har lärt mig 🤪⭐️‼️

➡️ Så gör sådant du utvecklas av.

4. Jag har i många år både utbildat och skrivit böcker om service, värdskap och professionellt bemötande. För mig har detta jobb gett nya och aktuella erfarenheter. Ökad förståelse och nya berättelser som i sin tur ökar min trovärdighet. Jag har vid tre tillfällen hållit i avsnittet om service, kultur och bemötande på kick-offer inför sommarsäsongen för Strömma (Paddan, Skärgårdsbåtarna och Rederi Götakanal) i Göteborg. Nu har jag även praktiserat i delar av verksamheten🤪🙏🏽 Tack för förtroendet!

➡️ Så gör sådant som ökar på din kunskapsbank och din trovärdighet.

5. Jag gillar att göra roliga saker och vara i ett sammanhang med kul människor med rätt attityd.

➡️ Så gör roliga saker och framförallt sök dig till verksamheter med människor som har energi, rätt attityd, viljan att hugga i och engagemang i det man gör.

För att citera min läromästare, den grymma kocken Eva, som jag arbetat sida vid sida med: ”Inget får gå fel!”

Vilka tankar väcks hos dig när du nu läst så här långt?
Vad skulle du vilja testa på?


Poddsnack om tystnadskultur

31 januari 2024

Alla som jobbar med organisations- och medarbetarutveckling borde lära sig att se och förstå tystnadskultur. Vill du lära dig mer om det goda ledarskapet får du ibland dyka in på den mörka sidan - det har vi gjort! Mekanismer, beteenden och signaler. Ledarskapets inverkan och vad som krävs för att motverka, såväl som hur du kan stötta andra (och själv förstå!) när du själv är mitt i den. Du vänjer dig fort!

Blås i pipan och det går åt pipan!

31 januari 2024

Visslar du på väg till jobbet eller visslar du för att du behöver hjälp att komma därifrån? I det första fallet behöver du troligen inte tänka så mycket på eller oroa dig för en tystnadskultur och det är normalfallet för de flesta verksamheter. Det är när du istället befinner dig mitt i tystnadskulturen eller står vid sidan och ser den. Då är det dags att fylla lungorna och blåsa ut. Du ser oegentligheter, vill påtala brister eller är själv drabbad!

"Jag är ängslig"

15 januari 2024

Otrygghet ger ängslighet. Ängslighet resulterar i dåligt jobb. Dåligt jobb får ringa återkoppling för man är ängslig. Ingen återkoppling kan uppfattas som allt är bra. Allt ÄR INTE BRA! "Jag är ängslig!"

Åk till toppen