Blogg

Välkommen till min blogg!

Jag tror stenhårt på att du kan mer än du själv tror, det gäller bara hitta kraften och de dagliga vanorna som leder dig framåt. Att finna det meningsfulla. Att ta det lilla steget. Utan att bli för pretentiös eller fanatiskt kring att sätta mål, ha för svulstiga drömmar eller alltför för stora visioner. Utan att behöva vända upp och ned på allt du tror på eller allt bra du gör idag. Förändring kan göras i stora steg, javisst, men för det flesta är det de små stegen som blir hållbara över tid. Gör du inget, händer inget.

I bloggen hittar du mina tankar kring ledarskap, personlig utveckling, affärer, mål, mening och motivation. Samt inte minst vad som gör livet värt att leva för. Mycket av materialet är ständigt aktuellt.  Verktyg och tankespån. Idéer och perspektiv. 

Följ mig gärna på Linked In, där jag skriver mer frekvent.

Låt dig även inspireras av Coachtipset - små idéer för förändring och framgång

Missa inte heller digitalt material i form av 10 TIPS häften, artiklar och arbetsblad och övningar. Du hittar det här - helt kostnadsfritt!

Sluta tanka skit

16 april 2024

När det våras är det lätt att ha "sol i sinne", men annars då..? Vi fastnar lätt i det som stör, som kanske inte ens är sant. Vi fastnar lätt i det vi inte har, istället för att ta tillvara allt det andra. Vi dras lätt med i andras oro, när vi själva kanske mår alldeles förträffligt! Här ger jag dig några grundläggande tankar.

Poddsnack om tystnadskultur

31 januari 2024

Alla som jobbar med organisations- och medarbetarutveckling borde lära sig att se och förstå tystnadskultur. Vill du lära dig mer om det goda ledarskapet får du ibland dyka in på den mörka sidan - det har vi gjort! Mekanismer, beteenden och signaler. Ledarskapets inverkan och vad som krävs för att motverka, såväl som hur du kan stötta andra (och själv förstå!) när du själv är mitt i den. Du vänjer dig fort!

Blås i pipan och det går åt pipan!

31 januari 2024

Visslar du på väg till jobbet eller visslar du för att du behöver hjälp att komma därifrån? I det första fallet behöver du troligen inte tänka så mycket på eller oroa dig för en tystnadskultur och det är normalfallet för de flesta verksamheter. Det är när du istället befinner dig mitt i tystnadskulturen eller står vid sidan och ser den. Då är det dags att fylla lungorna och blåsa ut. Du ser oegentligheter, vill påtala brister eller är själv drabbad!

"Jag är ängslig"

15 januari 2024

Otrygghet ger ängslighet. Ängslighet resulterar i dåligt jobb. Dåligt jobb får ringa återkoppling för man är ängslig. Ingen återkoppling kan uppfattas som allt är bra. Allt ÄR INTE BRA! "Jag är ängslig!"

Klassens clown som liten - not!

13 december 2023

I olika roller arbetade han som konsult – en roll som han blev trogen i många år. Det är något med den kliniska blicken säger han eftertänksamt. Att komma in utifrån, och snabbt kunna sätta sig in i verksamheten med hjälp av ett antal frågor för att sedan hjälpa till med utveckling av verksamhet och varumärke. Läs hela den fina intervjun för Talarföreningen av Åsa Lindell från när vi träffades i hennes paradis Brännö i Göteborgs södra skärgård.

Chefer har vi alldeles för många av - vi behöver ledare!

01 december 2023

Att samarbeta med ett bollplank eller katalysator till ledningsgruppen som hjälper er att se och förstå hur gruppen kan bli bättre genom att ta hand om potentialen i var och en. Att anlita en coach som stöd, pepp och utmaning i din roll som chef. Ger ofta mer effekt än ytterligare ett kort seminarium. Så här ser jag på ledarskapets roll.

Den mest kraftfulla förändringsmodellen

04 oktober 2023

Den absolut kraftfullaste och enklaste modellen för förändring är de logiska förändringsnivåerna. Det är en enkel sorteringsmodell för att skapa ökad klarhet över VAD du behöver förändra. Jag kommer tillbaka till den - om och om igen. "AHA!" utbrister de flesta. Senast häromdagen när jag arbetade med lärare kring "ledarskap i klassrummet. Behärskar du denna modell kan du skapa varaktig förändring.

Inkluderande ledarskap - varför så svårt?

03 juli 2023

Inkluderande ledarskap, såväl som det mesta inom beteende och mellanmänsklig kommunikation, börjar med att själv ta fram spegeln. Hur inkluderande är du själv?

Passion är inte konjunkturkänslig

28 mars 2023

Passion är inte konjunkturkänslig, men tydligen är de flesta chefer det. Istället för att fokusera på att bygga en stark företagskultur och motiverade medarbetare, har de flesta chefer blivit alltför bekväma med status quo. Det är dags att skaka om ledarskapskulturen och sätta passionen tillbaka in i arbetsmiljön.

Åk till toppen