Poddsnack om tystnadskultur

Alla som jobbar med organisations- och medarbetarutveckling borde lära sig att se och förstå tystnadskultur. Vill du lära dig mer om det goda ledarskapet får du ibland dyka in på den mörka sidan - det har vi gjort!

Mekanismer, beteenden och signaler. Ledarskapets inverkan och vad som krävs för att motverka, såväl som hur du kan stötta andra (och dig själv förstå!) när du själv är mitt i den. Du vänjer dig fort!

 

 

Så glad för intresset för tystnaden - ännu gladare för de som vill prata!

Här är tre poddar jag varit med i den senaste tiden och fått möjlighet att prata om sunkiga kulturer, maktmissbruk och om medarbetare som far illa. En podd var även min medförfattare Susanne Hydén med i. Tillsammans har vi skrivit boken alla borde läsa - "Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur".

Stort TACK för intressanta och viktiga samtal

Love Lönnroth på Sonderpodden

Annsofi Thunholm på Ledarpodden DIREKTIONEN

Teresa Acuna Lopéz på Podden People & Culture - 30 min företagskultur!

Följ länkar eller sök där du hittar dina poddar!


Blås i pipan och det går åt pipan!

31 januari 2024

Visslar du på väg till jobbet eller visslar du för att du behöver hjälp att komma därifrån? I det första fallet behöver du troligen inte tänka så mycket på eller oroa dig för en tystnadskultur och det är normalfallet för de flesta verksamheter. Det är när du istället befinner dig mitt i tystnadskulturen eller står vid sidan och ser den. Då är det dags att fylla lungorna och blåsa ut. Du ser oegentligheter, vill påtala brister eller är själv drabbad!

"Jag är ängslig"

15 januari 2024

Otrygghet ger ängslighet. Ängslighet resulterar i dåligt jobb. Dåligt jobb får ringa återkoppling för man är ängslig. Ingen återkoppling kan uppfattas som allt är bra. Allt ÄR INTE BRA! "Jag är ängslig!"

Klassens clown som liten - not!

13 december 2023

I olika roller arbetade han som konsult – en roll som han blev trogen i många år. Det är något med den kliniska blicken säger han eftertänksamt. Att komma in utifrån, och snabbt kunna sätta sig in i verksamheten med hjälp av ett antal frågor för att sedan hjälpa till med utveckling av verksamhet och varumärke. Läs hela den fina intervjun för Talarföreningen av Åsa Lindell från när vi träffades i hennes paradis Brännö i Göteborgs södra skärgård.

Åk till toppen